wet n wild
Beauty Make up

WET N WILD GRUPNA RECENZIJA

Wet N Wild je brend koji je od skoro dostupan i na našem tržištu i o kom sam često čula odlične komentare od strane stranih blogera. Čim je stigao, požurila sam do CM marketa da izaberem nešto za sebe i isprobam šta to nudi.

Radi se o američkom brendu, drogerijskog ranga i vrlo pristupačnih cijena. Zanimljiva je i činjenica da je ovo “cruelty free” proizvođač, odnosno svoje prizvode ne testira na životinjama. Mislim da je kod nas još uvijek mala svijest o važnosti ovog podatka, dok u svijetu sve veći broj brendova prelazi na ovakvu vrstu proizvodnje.

Wet N Wild Photo Focus foundation 

Ovo je puder za koji proizvođač tvrdi da je testiran na sedam različitih vrsta svjetlosti kako ni u kom slučaju ne bi došlo do flashback-a na fotografijama. Nisam ga probala u svim tim uslovima, ali riječi hvale za njega zaista imam. 

Puder je srednje prekrivne moći, jedan sloj daje lijep i ujednačen ten. Ukoliko imam neku nepravilnost na licu dodam dodatni tanki sloj samo na to mjesto i to bude dovoljno. Kad god sam ga koristila (a od kada sam ga kupila ne odvajam se od njega) dobijala sam mnogo komplimenata na račun mog tena.

Najčešće ga nanosim Real Techniques spužvicom i tako mi daje najbolje rezultate. Vrlo malo setujem centralni dio lica, jer tu najčešće prosijam i puder ne mrda nikud tokom cijelog dana. Bitno je napomenuti da se ova formula jako brzo suši pa vam je moj savjet da budete brze tokom nanošenja ili da ga nanosite malo po malo.

Ono što me posebno oduševilo jeste da, osim što divno izgleda na koži, ovaj puder ima i odlične sastojke koji su veoma blagi prema koži. Moja masna koža lako reaguje na agresivne sastojke, stoga mogu reći da će itekako odgovarati djevojkama sa osjetljivom kožom.

Wet N Wild paleta sijenki – Rosè in the air

Ova paleta ima deset nijansi i često je poređena sa Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paletom. Tu paletu nisam probala, pa ne mogu tvrditi da li je zaista njena drogerijska varijanta.

U sebi sadrži zemljane tonove pomoću kojih možete kreirati obične, svakodnevne izglede, ali sadrži i nekoliko roze nijansi pomoću kojih možete da nadograđujete izgled i učinite ga svečanijim i jačim. Nijanse u ovoj paleti su veoma pigmentovane, ali kao što obično biva kod jake pigmentacije -mnogo se truse. Ja lično nemam problem sa tim, jer se ipak radi o veoma pristupačnoj paleti, pa iako se brže troši nije je tako teško opet priuštiti sebi. 

Najčešće sam koristila zemljane tonove, ali sam eksperimentisala i sa ovim malo smjelijim bojama. Mislim da sa ovom paletom ne možete pogriješiti. Na jednom mjestu imate sve što vam je potrebno za stvaranje dnevnog, ali i večernjeg makeup-a.

Wet N Wild color icon rumenilo – Mellow Wine

Ovaj proizvod dolazi u crnom, već klasičnom pakovanju, zajedno sa četkicom. Zaista ne znam zašto prizvođači još uvijek insistiraju na ovim četkicama, ali ja sam sigurna da ih više niko ne koristi. Color Icon rumenila moći ćete naći u pet različitih nijansi, a ja sam za sebe izabrala Mellow Wine.

Nijansa je između bronzera i rumenila, što se meni jako sviđa.  Proizvod ima divnu strukturu i na dodir daje utisak satena pod rukom. Veoma malo se trusi što opet ukazuje na odliku ovog brenda, a to je PIGMENTACIJA. Kao i sjenke, i ovaj proizvod ima jaku pigmentaciju stoga budite pažljive prilikom nanošenja. Uvijek otresite četkicu prije nanošenja na lice i nećete imati problema. 

Wet n Wild Megaslicks Balm Stain – Red-dy Or Not

Odlučila sam da isprobam ove balzame u boji, jer nemam naviku isprobavati ovakav tip proizvoda. Oni imaju efekat hlađenja, ali nije onaj jaki osjećaj koji imaju neki apotekarski proizvodi, niti je onaj osjećaj hlađenja koji daju proizvodi za volumen usana. Sve u svemu jako prijatan i osvježavajući osjećaj na usnama. 

Proizvod je veoma lagan i na usnama gotovo da ga ne osjetite. Ja bih ga i definisala kao balzam u boji.  Kada se era mat karmina polako gasi, a sjajevi ponovo stupaju na scenu mislim da će ovakvi proizvodi imati veliki uspjeh. Meni su se toliko svidjeli da sam kupila još jednu nijansu (Truffle in paradise).

Wet N Wild Perfect Pout Gel lip liner – Red the Scene

Ja sam ona osoba koja ima bar deset gotovo istih nijansi crvenih karmina i uvijek kupuje još. Morala sam baš iz tih razloga da isprobam i ovu nijansu.

Olovka ima predivnu kremastu teksturu, a pigmentacija je besprijekorna. Možete je koristiti na cijelim usnama umjesto karmina i sigurna sam da vam neće isušiti usne. Veoma se lako iscrtavaju i rubovi usana, upravo zbog te mekoće.

Jedina loša stvar ovakvih proizvoda je što se nešto brže troše zbog te mekše strukture. Olovka je veoma dugotrajna i nije mi prelazila rub usana i uvlačila se u sitne porice.  Mislim da ću je kupiti i u svim ostalim nijansama, jer obožavam olovke koje mogu da koristim na cijelim usnama.

P.S: Na slikama se nalazi i korektor iz Photofocus linije, međutim geškom sam uzela pretamnu nijansu. Koristila sam ga u kombinaciji sa drugim korektorima ili samo kao puder, ali smatram da ga nisam uspjela testirati na pravi način, stoga o njemu nisam detaljnije ni pričala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *