urban magazin
Lifestyle

PREPORUKE MJESECA

Ovo je moj prvi post ovog tipa i potrudiću se da svaki mjesec izbacim po jedan post ove tematike. Kao što se može vidjeti i po izgledu mog bloga, ja sam osoba koja ima mnogo interesovanja pa tako u ovim preporukama možete očekivati uvijek raznolik sadržaj.

Urban Magazin – Ovaj Magazin sam od skoro počela redovno da kupujem. Ranije sam ga uočavala na kioscima, par puta pročitala, ali nisam obratila dovoljno pažnje na njega. Sada se situacija promijenila.

U časopisu možete zaista naći raznolike i kvalitetne tekstove i intervjue iz raznih oblasti. Ne sjećam se kada sam neki časopis pročitala od korica do korica, ali sa ovim mi se to uvijek dešava. Meni su uvijek najinteresantniji intervjui sa književnicima i umjetnicima, ali mislim da svako može pronaći nešto što će mu se svidjeti.

Big Little Lies– Ovo je nova HBO serija o kojoj sam već pisala i koja je odmah privukla pažnju mnogih gledalaca i kritičara. Obično imam neku vrstu otpora prema serijama i filmovima koji su u centru pažnje pa ih najčešće pogledam kad ih već svi zaborave, ali ovu seriju sam ipak pogledala odmah.

Priča je dosta slojevita i vrti se oko razrešavanja jednog zločina ali paralelno prikazuje i naizgled savršen život bogatih žena. Serija ima svega 7 epizoda, ali pošto je imala veliki uspjeh potvrđeno je da će se snimati i druga sezona. U glavnim ulogama su: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, James Tupper, Jeffrey Nordling.

Big Little Lies

IVAN TOLKIN “PAS” – Sigurna sam da ste već čili za ovu knjigu jer je svi hvale na svim mogućim mjestima. Nisam ni ja odolila da je ne pročitam, a odmah zatim i da vam je preporučim.

Ako volite pse onda će ova knjiga zarobiti vaše srce zauvijek, a ako ih ne volite (ako je to uopšte moguće) onda ćete ih definitivno zavoljeti. Priča je specifična jer je iz perspektive psa i tako dok nam on pripovijeda sve svoje životne dogodovštine mi zapravo učimo mnogo toga o nama ljudima. Pas je zapravo jedno iskreno i neiskvareno biće koje nas podsjeća na prave i najbitnije vrijednosti u životu. Ako trebate nekome nešto pokloniti onda je moj prijedlog definitivno ova knjiga. Svidjeće se svakom od 7 do 77 i prikladna je za svaku priliku.

BL TEATAR – Na kraju moram da pomenem još jednu meni jako dragu stvar koju sam otkrila, a to je aplikacija BLTeatar. Putem ove aplikacija možete da pregledate repertoare ili rezervišete karte za predstavu. Aplikacija uključuje samo pozorišta u Banja Luci i moram da kažem da sam jako sretna što se konačno i kod nas radi na aktualizaciji i popularizaciji pozorišta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *