jutarnja rutina
Beauty Lifestyle

Moja jutarnja rutina

Prije nego što sam postala majka jutarnja rutina za mene nije imala mnogo značaja. Odlučivala sam spontano kada želim da ustanem, da li ću se izležavati u krevetu sat vremena, piti kafu umotana u ćebe ili čitati neku novu knjigu. Međutim, od kada sam postala majka neko drugi diktira tempo i odjednom sam shvatila da mi jako nedostaju mir, tišina i vrijeme samo za mene.

Sa početkom krize zvane COVID-19 počele su i promjene u životima svih nas. U mom slučaju  to je izgledalo ovako: radila sam od kuće kao full time domaćica i part time Content Manager i u tom trenutku kada se sve okrenulo naglavačke ja sam pronašla savršenu jutarnju rutinu.

Jutarnja njega

6:00 – Ustajanje! Već na putu do kupatila palim šporet i pripremam sve za kuhanje kafe.

Moja jutranja njega veoma je jednostavna i ne sastoji se od mnogo proizvoda, za razliku od one večernje, a o njoj ćemo nekom drugom prilikom. Krećem sa umivanjem i blagim čišćenjem pomoću Avene Cleanance gela, a potom nanosim dnevnu kremu Alverde Naturschön i Balea kremu za predio oko očiju.

Ovu kremu sam kupila pri nekoj brzinskoj kupovini gdje nisam imala mnogo vremena za razmišljanje. Sasvim je ok, ne pravi nikakva čuda, ali sve što tražim od ovakvih proizvoda jeste da mi hidriraju taj dio lica i to je to.

Ostala postavka moje jutarnje njege je provjereno dobra i sve proizvode sam potrošila više puta. Takvih proizvoda je malo, ali su sigurno vrijedni pažnje.

Ako te zanima koje proizvode koristim kao dio večernje njege, predlažem da baciš pogled na tekst Moja večernja rutina.

Budući da mnogo vremena provodim napolju, u bašti i u šetnji sa Tarom, krema sa visokim SPF faktorom je neizostavan dio svakog mog dana. Trenutno koristim Avene Cleanance SPF 50 – veoma je lagana, ne ostavlja težak osjećaj na koži odlično se slaže sa puderom i ostalom šminkom.

Kontemplacija, mir i tišina

Iz kupatila selim se za svoj radni sto gdje počinje vrijeme posvećeno organizaciji dana, ali i mojim mislima. Jutarnje ispisivanje stranica dnevnika navika je koju sam nedavno usvojila, a zašto mi toliko prija i zašto je svima predlažem možete pročitati ovdje.

Uz šolju kafe ispisujem obaveze koje me čekaju u toku dana i planiram sve ostale aktivnosti. Ukoliko imam hitne poslovne obaveze, iskorištavam ovaj dio dana da uradim što više. 

Međutim, poslu se najčešće posvećujem popodne, dok Tara spava ili uveče, takođe kada ona spava. Baš zato što znam da me poslije njenog buđenja čeka mnogo obaveza, igre i trka bez pauze, ljubomorno prve minute dana posvećujem samo sebi i uživanju u malim stvarima. Zato se radije smjestim u svoju omiljenu fotelju, sa knjigom u jednoj i šoljom kafe u drugoj ruci i uživam u miru i tišini.

Do 8 smo svi već budni i puni energije. Neko sprema krevet, neko pravi doručak, a neko je zadužen da sve igračke iz sobe donese u dnevnu da nam prave društvo. 

To bi bilo to za ovo javljanje, a do sljedećeg čitanja bacite pogled na ranije blog postove:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *