la roche posay
Beauty Njega

LA ROCHE-POSAY EFFECLAR: grupna recenzija

Njega lica je nešto čemu svaka žena posvećuje pažnju. Čak i ako ne koritite mnogo proizvoda ili ih ne koristite uopšte sigurna sam da vam je koža lica jedan od najbitnijih faktora vašeg izgleda. Ja sam imala tu sreću da nikada nisam imala problematičnu kožu… sve do jednog trenutka. Čak sam i kroz pubertet prošla bez ijedne akne. A onda je došla transformacija.

Prije dvije godine počele su da mi se pojavljuju akne koje su bile jako bolne. Taman kada bi se jedna povukla i kada bih pomislila “e to je to”, dolazila bi druga. To su bili zaista jaki upalni procesi.

Na početku sam mislila da je to sve povezano sa ciklusom dok nisam shvatila da se one pojavljuju i prije, i u toku, a i nakon ciklusa. Pokušala sam da koristim razne “home made” tretmane kako bih uklonila problem, međutim, ni to nije pomoglo. U jednom trenutku sam prestala da koristim bilo šta, ali ni to nije imalo učinka. Čak štaviše, mislim da sam time napravila još veći problem. 

Moje saomopuzdanje je sve više padalo i shvatila sam da mi je jako neprijatno da iz kuće izađem bez šminke. Uvijek sam govorila drugaricama koje imaju problema sa kožom da ne treba da se toga stide, a ja sam sada bila ta koja se krila ispod šminke.

Odlučila sam da redovno radim higijenske tretmane lica i to jeste malo smirilo situaciju, ali akne su se opet vraćale.

Počela sam da sve više istražujem i čitam o proizvodima za njegu lica koji su drugima pomogli. Tada sam naišla na članak Brana/s Divine World u kom je i ona pisala upravo o tome kako joj je La Roche-Posay spasio lice i odlučila sam da isprobam neke njihove proizovde.

Ovo je linija proizvoda namijenjena masnoj koži koja je sklona aknama.

Moram naglasiti da nisam odmah otišla i pokupovala sve navedene prozivode, ali kao što možete vidjeti u nastavku teksta, danas imam jednu pravu malu La Roche-Posay postavku. 

La Roche-Posay Effeclar micelarna voda

Prvi proizvodi ovog brenda sa kojima sam se upoznala bili su micelarna voda i gel za umivanje. Micelarna voda je veoma učinkovita i sa malo proizvoda ćete lako skinuti šminku sa lica. Jednako kao i gel za umivanje veoma je nježna, ne izaziva nikakve iritacije ili crvenila na licu.

Ovu Micelarnu vodu više ne koristim jer sam shvatla da mi nije neophodna poizvod u njezi. Micelarna je nezaobilazan korak u mojoj rutini čišćenja lica, ali je uvijek ispiram gelom za čišćenje tako da volim da mijenjam proizvođače i isprobavam nove.

La Roche-Posay Effeclar gel za umivanje

Effeclar gel za umivanje je nešto što ću vjerovatno korititi zauvijek i uvijek ću ga bez razmišljanja preporučiti. Od kada sam ga uvela u svoju svakodnevnu rutinu počela sam da primjećujem promjene na bolje.

Koristim ga ujutru i uveče prilikom umivanje. Veoma je blagi prema koži i ne uzrokuje mi osjećaj zatezanja kože ili isušivanje što proizvodi za masnu kožu vrlo često rade. Dovoljna je jako mala količina da se dobro umijete i operete sve nečistoće.

Toliko dugo mi traje ovaj proizvod da imam osjećaj da ga nikad neću potrošiti. Takođe, ovaj gel se može naći u dvije različite ambalaže, ali mislim da je ovo sa pumpicom mnogo praktičnije jer je lakše dozirati količinu koju želite.

La Roche-Posay Effeclar tonik

Tonik za lice sam uvela nešto kasnije. Moram napomenuti da moje akne nisu nestale onog trenutka kada sam počela koristiti gel za umivanje, ali su se smanjile i koža mi je bila u boljem stanju.

Losion ne koristim stalno jer sadrži alkohol i samim tim je nešto jače sredstvo za njegu lica, a nisam ljubitelj agresivnih proizvoda.

La Roche-Posay Serozinc

O ovom spreju se mnogo pričalo i čim je stigao kod nas odmah sam ga kupila. Zasita je odličain i opravdano je o njemu toliko pričano.

Ublažava crvenilo ili bilo kakve iritacije na koži, a ujedno smanjuje lučenje sebuma. Ja ga koristim poslije umivanja, a prije kreme, odnosno kod mene on ima ulogu tonika. Odlično se ponaša i kao baza prije šminkanja jer pokupi svu masnoću sa površine kože.

La Roche-Posay Effeclar Duo +

Effeclar duo plus krema ima pedivnu nemasnu strukturu i jako brzo se upija u kožu. Na početku sam je koristila za cijelo lice jer sam akne imala po čitavom licu i nije bilo nikakve šeme po kojoj su se pojavljivale. Već poslije dva-tri dana primijetila sam da promjene počinju da se dešavaju. Sve upale su se smirile i nove akne se nisu pojavljivale.

Kada se moja koža konačno smirila prestala sam da koristim ovu kremu na čitavom licu, a počela sam da je apliciram samo na dijelove na kojima se pojavi neka nepravilnost.

Nisam nikada probala učinkovitiji proizvod za borbu sa aknama od ovoga i baš zbog toga uvijek imam jedno pakovanje spremno da uskoči u pomoć kada zatreba.

Moram napomenuti da moje akne nisu bile uzrokovane hormonskim poremećajem jer sam uradila detaljne nalaze koji su bili sasvim uredni.

Njega lica treba uvijek da nam bude na prvom mjestu, a tek onda na red dolazi ulaganje u šminku. Nažalost, važnost ove rečenice uvidjela sam tek kada sam na svojoj koži osjetila neprijatnost zvanu akne. Nadam se da će ovaj post nekoj od vas pomoći i bila bih jako srećna kada biste podijelile sa mnom kako ste se vi borile sa ovakvim problemima.

Da li ste probale proizvode iz ove La Roche-Posay linije?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *