Allora Vera
Lifestyle

20 stvari koje (možda) niste znali o meni

Kao i obično, sa novom godinom stigle su i mnoge nove odluke, svi podvlačimo imaginarnu crtu i sumiramo prethodnu godinu. Ja sam ove godine, kao i prethodnih nekolio svoje ciljeve zapisala, stavila ih na lako dostupno i vidljivo mjesto i sada idem ka tome da uradim sve da ih i ostvarim.

Jedna od odluka tiče se i ovog bloga, tačnije moje želje da se mnogo više posvetim pisanju i stvaranju sadržaja za blog i moje društvene mreže. Ova platforma mi je donijela mnogo toga novog i dobrog i ne zaslužuje da tek tako bude zapostavljena i odbačena.

U skladu sa tim hajde da se ovog januara 2020. godine još jednom upoznamo, ovog puta malo bolje i detaljnije. Započeću sa blog postom koji je čest i sigurno ste ovakvih susreli mnogo, ali meni su uvijek zanimljivi pa hajde neka ovo bude moj način da se vratim radu.

 1. Jako se plašim petardi, vatrometa čak i prskalica.
 2. Kad smo već kod strahova ne mogu da ne pomenem strah od ptica, kokoški i svih pernatih letećih i poluletećih životinja.
 3. Živim u kući od slame. Ovo ste možda i znali, a ako niste definitivno ostnanite uz ovaj blog i saznaćete još mnogo toga na ovu temu.
 4. Rad sa zemljom me opušta i smiruje. Osim što uživam u uzgoju domaćeg povrća i održavanju naše bašte, miris zemlje i kontakt sa njom je nešto što na mene ima veoma terapeutski efekat.
 5. Ne volim kašnjenje i osoba sam koja uvijek na zakazani sastanak dolazi minimum 10 minuta ranije. Smatram kašnjenje veoma nekulturnim i po meni jasnim znakom nepoštovanja.
 6. Ne koristim parfeme iz dva čudna razlgoa: prvi je taj što imam neku vrstu alergije na pojedine sastojke te neprestano kišem kada stavim parfem, a drugi je taj što ne podnosim mirise tokom vožnje jer mi izazivaju mučninu, a s obzirom na to da sam neprestano u autu nemam drugog izbora nego se odreći parfema.
 7. Nosim sat na desnoj ruci. Nećete biti ni prva ni posljednja osoba koja će me pitati zašto, ali nemam drugi odgovor osim onog: tako sam navikla.
 8. Želim položiti vozački ispit za A kategodiju, kupiti motor i zajaedno sa mužem ići na riding ture.
 9. Obožavam medicinu, divim se svim ljudima iz ove branše, od medicinskih sestara pa sve do vrhunskih doktora. U sljedećem životu biću doktor.
 10. Ne volim izlaske i bučna mjesta sa puno ljudi. Valjda sam se toga prezasitila tako da sada uživam samo u kućnim opuštenim druženjima sa dragim ljudima.
 11. Veliki sam ljubitelj planera kao što je bullet jurnal. Volim da crtam, šarene hemijske olovke su mi uvijek u torbi i baš uživam u tome da sama kreiram svoj planer.
 12. Da se nadovežem na prethodnu stavku. Moj život su nepregledne to-do liste i potsjetnici na sve strane.
 13. Nepopravljiva sam maštalica pa i sada, sa 28 godina, još uživam u crtaćima, bajkama, a ljubav prema Harry Potteru prevazilazi sve granice.
 14. Dobrovoljni sam davalac krvi. Ovo je moj način da univerzumu vratim dug – kada sam imala 8 godina obična operacija krajnika se iskomplikovala usljed čega sam izgubila mnogo krvi, a a život mi je spasio dobrovoljni davalac krvi.
 15. Trudnoća je bila jedan od najljepših perioda mog života.
 16. Nikada nisam koristila traku za trčanje. Jednostavno u mojoj glavi to izgleda previše komlikovano i jedini mogući scenario jesam ja sa ovakvim krajem.
 17. Ne volim lubenicu, ali dinju OBOŽAVAM.
 18. Ovisna sam o slatkišima. To je loša navika koje već dugo želim da se riješim, ali očigledno još nisam u tome uspjela.
 19. Veoma mi je važno da sam finansijski neovisna o drugima. Počela sam raditi sa 16 godina i od tada nikada nisam bila bez primanja: stipendije, sezonski poslovi, honorarni angažmani.
 20. Ne gledam vijesti i televizijski program generalno. Ne čitam novine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *